Skip to content

Heb je een vraag?

Na 11 jaar staat er best veel op de website. Wellicht vind je niet zomaar wat je zoekt. Geen punt om je te helpen.

Je kunt me bereiken via:

0651939100

 

paulbakkerWILLEKEURIGWOORD@portrettekenenleren.nl

Veel gestelde vragen

Minimaal heb je nodig: B, 2B, 4B 8B en houtskool potloden. Van Derwent of Faber Castell. (Goedkope potloden hebben minder grafiet en meer klei, doezelt waardeloos)

Plus goed papier, als Strathmore 400 of bij van Beek Art 360 Grams acryl.

Gum, gewoon van de Action is goed en grafiet- of houtskoolpoeder als je bijvoorbeeld achtergronden maakt plus watten.

Dat is het wel. Eventueel kun je nog uitbreiden met Faber Castell pitt mat potloden waarmee je beter echt zwart maakt.

Voor het begin heb je ook echt nodig, om schetsen te maken, een schetsboek van minimaal 30 x 40 cm, ik haal die blokken ook bij de Action. Alle andere spullen koop ik bij van Beek Art of op Amazon

Ja, op 3 juni aanstaande is de volgende in Helmond

Ik vind het erg aardig en zie het ook als een compliment dat je mij zou willen vragen voor een portret. 

Ik besteed mijn tijd aan de deelnemers van  Net Echt en aan de mensen met wie ik 1 op 1 werk. Dan blijft er te weinig over of ik moet alle 7 dagen van de week vullen met tekenen.

Nee, de boeken bij het programma Net Echt zijn juist een aanvulling op dat programma. Je hebt niks aan de boeken los vanwege de verwijzingen naar de video’s. Er is wel een boek los te krijgen, het kost niks, en dat is 7x Verschil. Kun je zo downloaden

Niet bij mij. De leerling, de Weg van de Meester komen uit mijn begin tijd. Ik heb inmiddels zoveel meer ervaring en bijgeleerd wat ik heb verwerkt in mijn nieuwe boeken en programma Net Echt. En daarmee waren de oude boeken niet meer echt actueel.

Nee, deelnemers aan mijn programma betalen voor feedback. 

Als je echt vooruit wilt kun je beter een workshop/programma volgen, online, voordeel kun je gewoon van huis uit en krijg je feedback via zoom of email, of gewoon echt. Er zijn vast ook workshops bij jou in de buurt. Alhoewel relatief natuurlijk, Nederland is nou ook weer niet zo groot.