contact

Heb je een vraag?

Na bijna 10 jaar staat er best veel op de website. Wellicht vind je niet zomaar wat je zoekt. Geen punt om je te helpen.

Bel, mail of app

0651939100

Helemaal makkelijk, tik je vraag gewoon even in

Veel gestelde vragen

Ik heb een overzicht gemaakt, deze pdf kun je zo lezen via de link.

Je kunt ook het artikel op de pagina benodigdheden lezen. En via Welke potloden alles over soorten potloden en hun gebruik.

Wat ik standaard gebuik is B voor de lijnentekening, 3b en 4b voor de schaduwen en houtskool voor als het echt zwart moet zijn. Daarnaast gum, gewoon uit de boekhandel of van de Action bijvoorbeeld en grafietpoeder plus zachte kwasten voor achtergronden en doezelen.

Ook gebruik ik watten en tissue om te doezelen. Watten voor zachte tinten en tissue weer voor de donkere tinten.

Dat deed ik vanaf 2015, zelf bij mensen thuis.  Maar in 2019 begon ik met Net Echt Online. Een online training portrettekenen.

Veel van mijn tijd gaat zitten in Net Echt. Wil ik dat echt goed blijven doen dan kun je beter 1 ding heel goed doen dan 2 voor de helft, toch? Vandaar geen workshops meer al geef ik toe dat ik dat soms wel mis.

Ik vind het erg aardig en zie het ook als een compliment dat je mij zou willen vragen voor een portret. 

Maar ik doe geen opdrachten meer omdat mijn focus ligt bij Net Echt Online. Daar steek ik al mijn tijd in. Ik zou in de knoei komen als ik opdrachten aanneem waardoor ik in plaats van 1 ding heel goed te doen zou kiezen 2 dingen maar half te doen.

Van die uitkomst wordt uiteindelijk niemand blij. Plus, in het beetje tijd wat overblijft ben ik begonnen met schilderen. Op doek dan natuurlijk, met acrylverf. Wat uiteindelijk ook op de website komt.

Als je het boek 7x Verschil download, waarin je het begin van een aantal tekentechnieken ziet, krijg je ook extra info via de mail over portretten tekenen. Zo blijf je op de hoogte van allerlei tekentechnieken waar ik mee experimenteer en zie je wat ik maak.

Leren Tekenen is niet altijd even logisch

Mijn naam is Paul Bakker. Ik benader tekenen gewoon zoals het is. Tekenen doe je voor negentig procent met je hart, de rest is techniek.

Tekenen is vooral illusie, feeling en emotie. dat is vaag. Weet ik, maar als ik je vertel dat een tekening er amateuristisch uitziet weet je als vanzelf wat ik bedoel.

Hoe je dat voorkomt zie je op deze website, in de boeken en in het online programma Net Echt.